top of page

Voor de eerste keer online bekijken! Welkom bij ons project Palmeira Da Cruz

Bijgewerkt op: 15 apr. 2022

Vandaag willen wij ons project met u delen.

Palmeira Da Cruz bestaat uit verschillende huizen verspreid over ons plateau. Het wordt een bescheiden eco-lodge met als uitdaging het best mogelijke comfort voor onze gasten te bieden!


Een jaar geleden werden wij de trotse eigenaars van "onze Salinas", een stuk grond vlak aan zee, een plateau op ongeveer 55 meter boven de zeespiegel. Een spectaculair uitzicht op de zee en het berglandschap. Een stukje van het paradijs waar we van droomden en dat nu werkelijkheid is geworden.

Het was een uitdaging om iets te ontwerpen dat in het landschap zou opgaan. We hebben ervoor gekozen om te integreren met de natuur en geen vloeren te leggen. Onze villa's zullen deel uitmaken van het landschap, dat we willen liefhebben en respecteren. Niet alleen de integratie, maar ook het totaalbeeld vanuit de lucht (Google Maps) is voor ons een belangrijk element. Ook de seizoenen, zoals de winderige maanden en het korte regenseizoen, spelen een belangrijke rol. De planning was al begonnen in Hoboken (België), maar op dat moment waren we er niet meer zeker van of we de grond konden kopen.


We willen iets speciaals, iets onderscheidends en toch onopvallend. Wij willen een warm nest bieden en een zeer persoonlijke vakantie-ervaring creëren. Al deze elementen spelen een rol in ons ontwerp.

Kaapverdië is nu bekend om zijn kunstmatige sympathieblokken.

We kiezen cirkels. Het blijkt dat de eerste hutten op Santo Antão ook kleine ronde huizen waren. Daar kwamen we pas later achter.

Danny Freire, architect en eigenaar van Projart, Santo Antão, werkte onze ideeën uit op papier.Hierboven ziet u het masterplan.

Villa Boo (2) aan de linkerkant is momenteel ons huis. Het bestaat uit 2 halve cirkels die iets uit elkaar zijn geschoven. De ruimte tussen de 2 halve cirkels is ons terras of patio met een buitenkeuken. De 2 halve cirkels zijn verder verdeeld in 2. De 4 kamers bestaan uit een gastenkamer 'Bresson', een woonkamer, een slaapkamer en een bijkeuken. Villa Boo ligt hoger dan de andere gebouwen.

Aan de linkerkant hebben we 3 villa's, Villa Vento, Villa Mar en Villa Luz. Deze villa's kijken uit op de oceaan. Ze hebben in totaal 6 gastenkamers.

De grote villa is Villa G'. Villa G is het hoofdgebouw waar de gasten worden ontvangen. Het bestaat uit een klein privé-restaurant, een salon met bar, 2 gastenkamers, een atelier met receptie en een tentoonstellingsruimte. Het zwembad loopt door in zee.

Linksonder ziet u de "Villa D". Dit wordt later onze privé-woning met een logeerkamer.

Villa Chã' staat op het masterplan rechtsonder, ook met een prachtig uitzicht op zee.

Alle villa's hebben een groen dak.


Rechtsonder ziet u onze watertank en de drie tanks.

Hieronder is een Google-afbeelding en het rood omlijnde gebied is ons plateau.
Villa G

Villa Vento, Villa Mar en Villa Luz
Villa D, Privé-woning

Villa Boo, hier wonen wij nuVilla Boo is ons experiment. Wij nemen alle pluspunten van de andere huizen en de minpunten worden vastgesteld en aangepast.Villa ChãWe werken hard. Gisteren is het dak van Villa Mar gegoten en nu moet het 20 dagen drogen. Ondertussen wordt er aan de andere villa's gewerkt. Volgende week beginnen ze met de kelder van Villa G. Een koele ruimte om voedsel en wijn te bewaren.


Laten we hopen dat de pandemie snel onder controle is. We willen graag eind oktober beginnen.


Beste wensen en blijf gezond.


913 weergaven7 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page