top of page

1,  De paradijselijke ligging van de Ecolodge : "On The Road"

Palmeira Da Cruz Eco-Lodge is gelegen op het eiland Santo Antão.

 

Santo Antão ligt ten noorden van het Kaapverdisch archipel vlakbij het eiland São Vicente. Santo Antão heeft geen eigen luchthaven. São Vicente heeft wel een luchthaven met verschillende bestemmingen.

Vanuit Mindelo, de grootstad en haven op São Vicente, neem je een ferry naar Santo Antão. Een rechtstreekse vlucht op Santo Antão zou praktischer zijn maar de overzet met de ferry is attractie op zich die je zeker niet mag missen. Het is een deel van je vakantie en je geniet van een prachtig uitzicht.

De uitleg hieronder is ook bestemd voor reizigers die vanuit andere landen vertrekken. Zoek in dit geval naar de geschikte vlucht vanuit je land naar São Vicente.

Binnenlandse vluchten

Het is de dag van vandaag niet evident om één of meerdere binnenlandse vluchten te boeken.

Wanneer je zeker weet enkel naar São Vicente/Santo Antão op vakantie te komen, raden wij ten zeerste aan om rechtstreeks te boeken op São Vicente. Al zijn misschien de vluchten vanuit je thuisland naar São Vicente ietsje duurder dan de de andere eilanden, het eindbedrag komt steeds op hetzelfde neer. 

Binnenlandse vluchten : Best Fly vliegt niet meer. U kan contact opnemen met TACV. (https://www.caboverdeairlines.com) Deze maatschappij vliegt momenteel tussen de eilanden. (25/4/24)

 

België-Nederland-(Luxemburg) -> São Vicente (wij geven dit als voorbeeld, uiteraard zijn er ook vluchten uit andere Europese landen en continenten)

 

Welke vluchten vliegen op São Vicente vanuit Airport Brussel en Schiphol Amsterdam?

TAP en Tui zijn twee vliegtuigmaatschappijen die vliegen op São Vicente Kaapverdië. Tui vliegt op maandag en donderdag, 2 keer per week.

Naargelang het seizoen vliegt ook LUX Air rechtstreeks op São Vicente.

 

TAP vliegt vanuit Brussel en Amsterdam en heeft een tussenstop in Lissabon of Porto. De vlucht duurt ongeveer tussen de 7 en 10 uur met tussenstop inbegrepen.

Tui vliegt rechtstreeks vanuit Schiphol, Amsterdam. Deze vlucht duurt ongeveer 6 uur. Soms landt Tui even op Sal of Boã Vista om reizigers af te zetten of op te halen. Hierdoor kan de reistijd een 45 minuutjes langer duren.

De prijzen van de vliegtickets kunnen sterk verschillen. Buiten de schoolvakanties zakt de prijs. Houd dus rekening met de schoolvakanties in België en Nederland. Soms kan je interessante koopjes doen omdat deze vakanties niet op elkaar zijn afgestemd.

Info TAP: Vele gasten hebben sinds september 2022 veel problemen gekend met TAP. De vluchten worden gewijzigd soms een dag op voorhand. De bagage geraakt soms zoek en komt pas een tweetal dagen later aan op de bestemming.

 

São Vicente -> Santo Antão

 

Met een ferry reis je van Mindelo naar Porto-Novo. Deze boottocht duurt ongeveer 60 minuten.

Er zijn twee verschillende ferry's die uitvaren.

1,  cvinterilhas.com.  kan je online boeken.

2, Ferry Armas (https://nosferry.cv). De website is online maar je kan nog niet online boeken. De tickets voor de ferry kan je ter plaatse kopen aan een loket. De prijs is 1500 CVE (15€) per persoon. 

Wanneer je bij aankomst op São Vicente niet kan combineren met de overzet, zal je een nachtje Mindelo moeten boeken. Hierbij kunnen wij jou ook interessante informatie op maat bezorgen.

Porto Novo -> Palmeira Da Cruz (Cruzinha)

 

Hoe reis je van Porto Novo, de haven waar je aankomt met de ferry, tot Palmeira Da Cruz?

De rit naar Palmeira Da Cruz is sprookjesachtig. Tijdens de rit van 1,5 tot 2 uur is het landschap zeer afwisselend en spectaculair. Je rijdt langs de kustlijn door een rotsachtige kleurrijk gebergte, langs een oase van groen, dwars door het gebergte naar de andere kant van Santo Antão.

 

Er zijn drie verschillende mogelijkheden om in Palmeira Da Cruz te geraken.

- Er zijn lokale busjes (Colectivo) die goedkoop naar Cruzinha reizen. De chauffeur zet je af op Palmeira da Cruz. Je betaalt per persoon en de bagage wordt op het dak vastgemaakt. Deze colectivo's zijn schaars maar niet onmogelijk.

- De taxi of Aluguer kan je privé huren voor ongeveer 80€. De taxi kan ook door ons besteld worden en de chauffeur zal je opwachten aan de ferry.

- Je huurt een wagen en je verkent zelf de wegen op het eiland op eigen ritme.

  • TIP: Wanneer je meer dan 3 dagen op Palmeira Da Cruz doorbrengt, raden wij aan een auto te huren.  Rent-a-car  Vale & Montanha of Novalinha; beide bedrijven zijn gelegen in Porto Novo.  Neem met ons contact op voor een juiste wegomschrijving.

2,  Reisdocumenten : 

-  Om naar Kaapverdië te reizen heb je een geldig reispaspoort nodig dat nog minstens 6 maand geldig is. 

- Visum: EASE is nu de naam voor de registratie: Je kan je online registreren via https://www.ease.gov.cv. Hiervoor betaal je ongeveer 30€ en je verblijf is 30 dagen geldig. Als de registratie niet lukt kan je In de luchthaven bij aankomst een EASE te kopen. Zorg dat je bij de eersten bent om het vliegtuig te verlaten en schuif zo snel mogelijk aan bij het loket voor de aankoop. Lange wachtrijen zijn hier niet te vermijden. Je kan betalen met Creditkaart.

- Bekijk de website van de vliegtuigmaatschappijen wanneer je extra documenten moet invullen om Portugal en/of Kaapverdië binnen te komen.

 

3,  Valuta :  

De Kaapverdische munt is Escudo. 110,265 Escudo is 1,00€. 

Bij aankomst  in Kaapverdië kan je met je betaalkaart geld afhalen in Escudo. Je kan in vele winkels betalen met Euro’s.

Wij aanvaarden zowel Escudo’s als Euro’s in contanten en wij hebben eveneens een betaalsysteem voor Creditcards.

 

 

4,  Gouden tips :

Communicatie : 

- Zeg steeds Ola, bom dia … en knik vriendelijk naar de mensen die je kruist of tegenkomt. Dit is hier op Kaapverdië een zeer belangrijke gewoonte.

- Wij beschikken zowel op de kamer als in Villa G, het hoofdgebouw, over Wifi maar soms is het handig om op het eiland over een telefoonkaartje te gebruiken. Twee providers zijn beschikbaar: Unitel of CVMovel. Je kan al voor 1 week je kaartje opladen en gebruik maken van 3G. Het telefoonkaartje is 3 maand geldig. De verkoper brengt het voor jou in orde.

Gezondheid : 

- De Afrikaanse zon brandt stevig, voorzie zonneproducten met hoge factor om je goed te beschermen. Neem ook een hoofddeksel mee.

- Vraag aan de huisdokter een medicijn tegen diaree. Het water op Palmeira Da Cruz is drinkbaar voor de lokale bevolking maar Palmeira Da Cruz gebruikt flessen water om koffie en thee te zetten, ijsblokjes te maken en rauwe groenten te spoelen. Wij raden ook aan flessenwater te gebruiken om je tanden te poetsen.

- Op Palmeira Da Cruz hebben wij soms last van muggen. Je Kan best een product tegen de muggen voorzien. Wij raden aan DEET te kopen bij de apotheek.                                                                                

Wandelen en hiken op het eiland :

- Een wandelkaart is bij ons beschikbaar. Wij raden aan een offline App Maps.me te downloaden op je smartphone. Het is een handige App die je ook bij je thuis kan raadplegen om wandelingen op voorhand te plannen.

- Wandelkaarten kan je kopen bij aankomst in Porto Novo (in de souvenirshop in de hal van het vertrek)   

On The Road - Palmeira Da Cruz
VILLA LUZ in the rainy season.jpeg
bottom of page