top of page

Palmeira Da Cruz, vele nieuwsgierigen passeren onze site

Bijgewerkt op: 2 mei 2022Hoever staan wij met ons project?

Villa G, de grote villa, begint vorm te krijgen. Letterlijk en figuurlijk.

Er is nog veel werk aan de winkel. Sandor, de bouwchef en zijn team werken hard door.

Het toerisme komt op gang en daar willen wij mee van profiteren. Room Bresson doet het goed en Villa Mar heeft ook al de eerste gasten ontvangen.

De tuinen op de site worden beetje bij beetje aangeplant want wij willen graag een groene oase.

En dit alles samen trekt nieuwsgierigen aan. Zelfs van andere eilanden komen de eerste bezoekers een nachtje op Palmeira Da Cruz doorbrengen.
Groene vingers,

Wij doen ons best zo snel mogelijk de tuinen groen te krijgen. Dit is niet evident. Ten eerste is het een groot terrein zonder enige aanplanting tenzij acacia's. Ten tweede moet er overal gota-gota aangelegd worden, een sproei-systeem dat met regelmaat de planten water geeft. De kwaliteit van de aarde is prima. Deze wordt gemixt met mest en assen. Wij zijn ook volop bezig bodembedekkers aan te planten om het opwaaiend zand vast te houden.

Een jaar geleden hebben wij de eerste bomen, dadelpalmen, amandelbomen, vijgenbomen, kokospalmen, granaatappel, mangobomen, papaya, ... geplant en ze zijn allemaal al flink gegroeid. De bananenplanten doen het prima, de passievruchten zijn heerlijk en onze boomgaard citroenen, appelsienen en pompelmoezen die wij een jaar geleden hebben aangeplant hebben hun eerste vruchten. Normaal gezien moet je ongeveer 5 jaar wachten om de eerste vruchten te kunnen plukken. De bloemen ontbreken ook niet in onze tuinen. Het leuke is dat wij experimenteren met zaden, pitten en stekken en het is zo mooi wanneer ze uitkomen én blijven leven.Tot slot onze viervoeters;

Zij maken deel uit van de familie en zij zorgen voor veel plezier. Ze vragen veel aandacht en dat krijgen ze dubbel en dik terug van ons, van het personeel, van al de bezoekers en gasten en van de voorbijgangers.

Simba, Boo en onze kater Jules kunnen goed met elkaar opschieten. Ze gaan samen op stap, ze spelen samen en ze slapen ... soms samen. Hun prooien zoals muizen, sprinkhanen, bidsprinkhanen zijn hun favorieten. Guy is de beste "viervoeterkok" van Cruzinha en zorgt elke avond voor een feestelijke maaltijd waar ze alledrie van smullen.


Het leukste moment is het snoepje op de ronde mat.info: palmeiradacruz@gmail.com - whatsApp : +2389739109 (dany)334 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page