top of page

Palmeira Da Cruz heeft goed nieuws!

Bijgewerkt op: 31 mei 2021

De drie villa's zijn in aanbouw;

Palmeira Da Cruz heeft drie villa's, elk bestaande uit twee zeer ruime kamers. Ze heten Villa Vento, Villa Mar en Villa Luz. Alle drie hebben ze een prachtig uitzicht op de blauwe oceaan.

Vandaag is de ruwbouw klaar. De elektriciteits- en watervoorziening zal in de komende dagen klaar zijn. Daarna gaan we schilderen, de betonvloer gieten en kan de timmerman beginnen met het plaatsen van ramen en deuren.


Villa G, de grote villa met zwembad, bar, atelier, galerij, salon, keuken en een grote binnenplaats is gisteren topografisch getekend. We verwachten dat de 'trabalhadores' hier op één dezer dagen zullen beginnen.De aannemer Projart werkt volgens een schema. Wij moeten echter rekening houden met onvoorziene omstandigheden die de bouw kunnen vertragen.

Overdag loopt Guy over het terrein omdat het belangrijk is alles mee op te volgen. Hij legt zelf de elektriciteit om er zeker van te zijn dat het naar onze normen werkt. De trabalhadores werken zes dagen van 7 tot 17 uur. Ze werken hard en dat is niet te onderschatten wanneer de brandende zon de hele dag aanwezig is. Ze zijn goed ingepakt tegen de zon en stof. Het meeste werk is handenarbeid. Zo nu en dan verrassen we hen met een traditionele Kaapverdische maaltijd en een glas rode wijn. En als zij zin hebben , kunnen zij om de werkweek af te sluiten een klein glaasje grogue krijgen dat op Santo Antão wordt gedistilleerd.
We hebben goede contacten met de inwoners van Cruzinha. Op Paaszondag waren we uitgenodigd om te komen eten en drinken bij de familie van Pascoal en Lucinda. Ze bewerken een stuk land naast ons eigendom. Kaapverdianen houden van eten en drinken en een glas rode wijn hoort bij speciale gelegenheden. Ze dansen en bewegen nonchalant op de muziek en zijn altijd in een goed humeur. Geen stress, gewoon genieten. Het is leuk om te zien.

We wonen nu vier maanden in Villa Boo. Deze villa is een testhuis. We nemen de plus- en de minpunten mee in het grote project. We genieten elke avond van de zonsondergang. We zijn altijd verbaasd over hoeveel sterren er 's nachts aan de hemel staan. Het is er 's nachts stil en in de verte hoor je de zee zachtjes over de rotsen klimmen.Wij maken tijd vrij om heerlijke gerechten op tafel te toveren. De groentetuin is al vrij uitgebreid en we maken er goed gebruik van. De bedoeling is verschillende groenten te kweken die niet elke dag op de markt verkrijgbaar zijn.De aanplanting van palmen, kokospalmen, dadelpalmen, amandelbomen is na een jaar ook aanzienlijk gegroeid. De bloeiende struiken, vetplanten en cactussen zijn hier erg gelukkig. We experimenteren met bloemen, planten en bomen en we en oogsten elke dag.

Het landgoed Palmeira Da Cruz is zeer groot en er zal veel moeten worden geplant wanneer de bouw van de villa's zijn voltooid. We zouden graag groene zones hebben, schaduwrijke, gezellige hoekjes. Hier en daar willen we de natuur zijn gang laten gaan en genieten van wilde bloemen en het aanplanten van tuinen.
Goed nieuws.


Villa Boo heeft een gastenkamer die nu beschikbaar is. Bresson is de naam van deze ruime kamer en hij werd zeer goed ontvangen door de eerste gasten Kiala, Bram en Maarten. Bresson zal vanaf augustus officieel verhuurd worden. Tot die tijd zijn we aan het proefdraaien en kunt u nu al genieten van Villa Boo met zijn jacuzzi, een exotisch aperitief gevolgd door een heerlijk diner bij zonsondergang en een breed scala aan wandelingen op het eiland. Het toerisme komt langzaam op gang en wij verheugen ons erop.Volgens de planning zullen de ruwbouwwerkzaamheden eind juli 2021 voltooid zijn en zullen we dan beginnen met de afwerking.Wij hopen "Palmeira Da Cruz" tussen september en november 2021 in te wijden met een groots feest.

530 weergaven2 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

2 Comments


Toon Krijnen
Toon Krijnen
Jul 27, 2021

Geweldig, wat een succes na al dat werken. Ik geef het door aan een zeer reislustige vriend.

Like
Dany & Guy
Dany & Guy
Jul 27, 2021
Replying to

Dankjewel Toon; Hartelijke groet uit ons warm Palmeira Da Cruz


Like
bottom of page