top of page

Onze werf - Status-quo Palmeira Da CruzEen jaar geleden zijn wij begonnen aan de bouw van ons project. Een project dat voor ons uniek is en wij worden elk moment een nieuwe ervaring rijker.

In België renoveerden wij woningen waaruit wij vertrokken vanuit een bestaand pand. Hier op Santo Antão, Cruzinha, zijn wij vertrokken van enkel een stukje grond. Een plateau dat uitkijkt op de bergen en de oceaan. Het terrein werd ooit gebruikt voor agricultuur maar door te weinig regen lag het de laatste jaren er droog en verlaten bij.

Voor ons is het belangrijk iets origineels neer te zetten en dat tegelijkertijd niet té hard mag opvallen. Wij omschrijven het als "discreet en toch een tikkeltje apart".

De Corona-piek had op het eerste gezicht geen invloed op ons project. Vandaag denken wij er anders over want het is een pak lastiger geworden om de juiste bouwmaterialen te bemachtigen en de prijsstijgingen op Kaapverdië volgen het voorbeeld van Europa.

Ons project bestaat niet alleen uit verschillende woningen. Wij willen graag de terrassen, waar ooit aan agricultuur werd gedaan, in ere herstellen en opnieuw gebruiken voor producten die niet dagelijks op de markt te vinden zijn. Daarnaast zijn wij ijverig bezig met het aanplanten van bomen, struiken en bloemen. Een groene oase die zo mooi flatteert op verschillende plaatsen op Santo Antão willen wij graag mee opnemen in Palmeira Da Cruz.

De ooit droge, vruchtbare grond staat vandaag al grotendeels in bloei en elk jaar hopen wij op een beetje meer en meer.

Ons project krijgt vorm. De zes gastenkamers, Villa Vento, Mar en Luz, worden geschilderd en krijgen binnenkort hun ramen en deuren. Villa G, op het hoofdgebouw, ligt sinds deze week het dak er op. Het is nu nog een grijze betonnen volume met een zwembad vol betonnetten. Toch is het leuk om rond te lopen en het gebouw te zien groeien. Je kan al een beetje proeven hoe het er zal uitzien wanneer het project is voltooid.

Nog even geduld. <3342 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Commentaires


bottom of page