top of page

De tuin van Palmeira Ecolodge, een beginnend paradijs

Bijgewerkt op: 2 mei 2022Groen; planten, bomen, bloemen, groenten, fruit, vruchten ... zijn zo belangrijk in ons concept. Onze grond is enorm vruchtbaar en wanneer er water is groeit en bloeit ons beginnend paradijsje. En er is water! Vandaag komt het water uit de rivierbedding dat doormiddel van pompen naar een grote tank wordt geduwd.

Ons terrein heeft een oppervlakte van 14000m2 dat veel aandacht vraagt. Zowel de agricultuur als de bloementuin, de bomen en de boomgaard krijgen hun plaats.

In april 2020, bijna 2 jaar geleden, zijn wij gestart met de eerste aanplantingen van bananenplanten tot dadelpalmen en amandelbomen... Vandaag zijn ze allemaal al flink gegroeid. De bananenplanten bv. hebben momenteel 11 bloemen, dat zijn zo'n kleine 1000 bananen die kunnen geoogst worden.. In onze boomgaard hebben wij de eerste limoenen geplukt. De passievrucht struik of Marakucha gedijt hier goed. Tot vorige week hebben wij genoten an deze vruchten in zelf gemaakt ijs of in de fruitsla.

In de winterperiode produceren de planten minder of zelfs geen vruchten. Vanaf de lente ontwaken ze opnieuw en worden ze groter en voller.Onze Villa G zit ook in zijn winterslaap. Wij wachten op de tegels en de pompinstallatie voor het zwembad . De ramen en deuren zijn vorige week geleverd en zullen vanaf morgen geïnstalleerd worden. De datum voor ingebruikname wordt opnieuw uitgesteld. Wij hebben er ons bij neergelegd. Je kan hier niets forceren. Het komt zoals het komt. Is het niet morgen dan is het voor overmorgen of voor volgende week of misschien volgende maand.Niettegenstaande Villa G nog niet in gebruik is genomen, hebben wij reeds veel gasten op bezoek gehad. Zij reserverenten suite voor meerdere dagen en genieten van de natuur, hiken, het uitzicht, de zonsondergang het lekkere eten, de whirlpool ... Wij zijn al goed opgewarmd en het is heerlijk zoveel verschillende nationaliteiten over de vloer te krijgen. De sympathieke gasten schrijven leuke teksten in ons boek of op de boekingsites en wij zijn er hen heel dankbaar voor.
Tot slot is er een betonnen muur in Villa G die mij opnieuw aanzet om portretten te maken. Vroeger op de!Kunsthumaniora maakte ik regelmatig zwart-wit portretten van de leerlingen die werden gebruikt voor verschillende doeleinden. Vandaag heb ik portretten gemaakt van de arbeiders en ons personeel. Ze staan op Instagram en FB en hieronder wil ik de reeks graag nog eens aan jullie voorstellen.200 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page